Home Porseleinbeschilderen Vrijgezellenfeest Kinderfeestjes Teambuilding Workshops Dagje Amerongen Atelierroute Opdrachten Verkoop materialen Route Contact
Print pagina
Porselein beschilderen tijdens een vrijgezellenfeest/verjaardag/trouwerij/collega’s

Niets is leuker om een blijvende herinnering te hebben aan een bijzondere en gezellige dag. Deze gelegenheid bestaat als er door de vriendengroep besloten wordt om een ontbijtservies, een gebakstel, een theeservies, een tegeltableaux of iets dergelijks te beschilderen voor het aanstaande bruidspaar. Denk ook eens aan zelfgemaakt Blond servies! Naast gezelligheid levert een dergelijke inspanning een heel uniek collectors item op, dat het bruidspaar nog vaak aan deze dag zal doen herinneren.

Het porselein beschilderen vindt plaats in Atelier P&P en duurt 2 uur. Per half uur meer € 5,00 per persoon extra. In overleg kan een keus worden gemaakt voor bepaalde afbeeldingen. In het Atelier zijn vele voorbeelden van te gebruiken afbeeldingen aanwezig. Ook blond afbeeldingen en zijn er foto’s aanwezig van producten, die tijdens al eerder gehouden vrijgezellenfeesten zijn gemaakt, zodat een indruk verkregen kan worden van de mogelijkheden voor een dergelijke dag.

Tijdens deze workshop zal er koffie, thee en water geschonken worden, uiteraard met wat lekkers.

Is porselein beschilderen niet te moelijk en wat is het resultaat na één workshop?
Het beschilderen van porselein kan iedereen! De technieken zijn zodanig dat het niet noodzakelijk is dat men kan tekenen of schilderen. De afbeeldingen die men op het porselein wil zetten worden door middel van grafietpapier op het porselein aangebracht, waarna deze worden ingekleurd. Een goed resultaat is dan ook al snel bereikt.

Kosten:
De kosten voor de workshop bedragen tot en met 6 personen € 135,00, voor elk persoon meer € 20,00 per persoon.

Je kan ook een High tea of lekkere lunch bij de workshop bestellen (vanaf 5 personen). Er komt dan een uurtje bij en de kosten zijn voor een High tea per persoon € 17.50, bij een lunch komt er per persoon € 15.00 bij.

Deze prijzen zijn inclusief materialen, zoals verf, het gebruik van penselen, koffie/thee,water alsmede het branden van het porselein doch exclusief het te beschilderen porselein.

Wat verstaan we onder porselein beschilderen?
Porselein beschilderen is het schilderen met een zogenaamde opglazuur op geglazuurd porselein. Met opglazuur kan je niet zomaar gaan schilderen, daar dit in poedervorm geleverd wordt. Alvorens te kunnen gaan schilderen dient men dit glazuurpoeder eerst te wrijven met mediums of oliën. Na het beschilderen wordt het porselein gebrand in een keramiekoven bij een temperatuur van circa 800 graden Celsius. Op deze wijze versmelten de beide glazuren met elkaar en vormen een duurzaam geheel. De eenmaal gebrande voorwerpen zijn dan ook vaatwasbestendig.

Dergelijke workshops worden ook gehouden voor bijvoorbeeld de volgende gelegenheden:
Alle feestelijke gebeurtenissen, zoals geboorten, verjaardagen, service clubs, ladyprogramma’s,lustra e.d.. Bovendien is het ook heel gezellig om met een vriendengroep in het kader van bepaalde feestdagen een workshop te volgen.

Tip:
Een origineel idee is in plaats van een receptie-boek een houten dienblad met 6 tegels met alle namen/handtekeningen/wensen e.d die geweest zijn op jullie trouwdag. Dit wordt dan later weer ingeleverd bij Atelier P&P. Wij zullen er dan voor zorgdragen dat alle tekst met opglazuur verf op de tegels komen en in een gelakte/gebeitste dienblad worden gevoegd.
Een blijvende herinnering voor een feestelijke dag!


Marijke Frank • De Korenbeurs 1 3901 DZ Veenendaal
06-10417577info@atelierpenp.nl