Home Porseleinbeschilderen Vrijgezellenfeest Kinderfeestjes Teambuilding Workshops Dagje Amerongen Atelierroute Opdrachten Verkoop materialen Route Contact
Print pagina
 

” Ja, ik vind het heel leuk, maar kan ik dat wel?”
Deze uitroep horen wij heel vaak tijdens de presentatie van onze cursussen en/of workshops. Om dit probleem nu eens uit de wereld te helpen, zullen wij hieronder een korte uitleg over de kwaliteiten geven waaraan iemand moet voldoen, die het porselein wil beschilderen

1 Voor porselein beschilderen hoef je niet te kunnen tekenen.
De decoraties op het porselein worden door middel van een sjabloon of grafietpapier (heeft werking van carbonpapier) op de ondergrond overgebracht. Vervolgens worden de decoraties met speciale porseleinverf op de ondergrond vastgelegd. Hiervoor zijn verschillende technieken.

2 Voor porselein beschilderen hoef je geen keramiekoven te hebben. De beschilderde voorwerpen moeten nog in een keramiekoven gebrand (gebakken) worden. Het is absoluut niet noodzakelijk dat je een dergelijke oven aanschaft als deze hobby je iets lijkt. Als je zo enthousiast bent geworden, dat je ook thuis beschilderd porselein gaat produceren, kan je je kunstwerken altijd bij Atelier P&P inleveren, die wij dan tegen een geringe vergoeding voor je branden. Na het branden op circa 800 graden celsius kunnen de serviesonderdelen zelfs voor altijd in de afwasmachine.

3 Voor porselein beschilderen hoef je voor deze hobby niet veel geld uit te geven.
Een beginnerssetje, hierin bevinden zich alle noodzakelijke ingrediënten voor de beginnende porseleinschilder, kost € 70,00 . Het porselein waar je op schildert behoeft niet kostbaar te zijn. Het porselein kan bij Atelier P&P gekocht worden, maar er zijn ook diverse winkels waar eveneens geschikt porselein te koop is (Blokker heeft b.v. geschikte artikelen).

4 Na het porselein beschilderen hoef je je produkten niet allemaal zelf te houden.
Binnen enkele lessen is het resultaat van je schilderkunst zodanig, dat je daarmee familie, vrienden en kennissen kunt verblijden. Jouw produkt is namelijk uniek en kan een bepaalde gebeurtenis op een subtiele wijze vastleggen. Hierbij valt te denken aan geboortebordjes; een aandenken aan een huwelijk of ander festiviteit. Zo combineer je het leuke met het nuttige.

5 Voor porselein beschilderen hoef je niet veel geld uit te geven voor een speciaal servies.
Speciaal servies, zoals bijvoorbeeld een kerstservies, is erg kostbaar. Nu echter niet meer. Je koopt her en der goedkoop servies en voorziet het van een kerstdecoratie
en je hebt je eigen, unieke kerstservies.

6 Voor porselein beschilderen hoef je geen decoraties of sjablonen aan te schaffen.
In het Atelier zijn vele geschikte decoraties en sjablonen, die je tijdens de les kunt gebruiken. Wil je je eigen sjabloon maken dan kan je dat ook van ons leren. Maar natuurlijk kan je ook je eigen plaatjes meenemen uit boeken of tijschriften. Ook is het mogelijk om de decoratie van je (dure of niet meer te koop zijnde)servies over te nemen en op andere serviesonderdelen over te brengen.

Zo kunnen wij nog uren doorgaan. Maar het wordt nu tijd om de stap te zetten tot een eerste kennismaking. Hoe kan dat?

Kennismakingsles € 20,00 p.p.
Tijdens deze les van 2 uur worden de eerste beginselen van porseleinschilderen overgebracht. De les is inclusief een porseleinen ontbijtbordje, materiaal, koffie en/of thee alsmede de stookkosten van het werk.

Reguliere lessen:
Natuurlijk kan je bij Atelier P&P ook gewoon lessen komen volgen. Er worden 8 lessen van 2 uur gegeven. De kosten voor een dergelijke cursus bedraagt € 96,00. In de beginnerscursus worden veel aspecten van het porseleinschilderen belicht, zoals de uitkamtechnieken, het werken met contourolie, sjabloneren etc. Er zijn uiteraard ook lessen voor gevorderden en vergevorderden. De cursus is exclusief materiaal. De aanschaf van het al eerder genoemde beginnerssetje (€ 70,00) is hiervoor voldoende.

Serviesgoed is tegen gereduceerde prijzen in het Atelier te koop.

Marijke Frank • De Korenbeurs 1 3901 DZ Veenendaal
06-10417577info@atelierpenp.nl